Google Translate
"Și tu poți fi de folos!"
Și tu poți fi de folos este un proiect ce vizează familiile nevoiașe. Ne propunem să venim în sprijinul acelor semeni ai noștrii aflați în dificultate: familii cu mulți copii, copii bolnavi, oameni bătrâni.
Oricine se poate implica în proiect. Orice dar din partea dvs: alimente (perisabile și neperisabile), jucării, pampersuri sunt binevenite. Proiectul se desfășoară în două direcții: într-o primă fază venim în ajutorul familiilor pe care le avem deja în baza de date, iar în faza a doua căutăm și alte familii cu nevoi speciale. Vom publica cazuri ale diferitelor familii nevoiașe, precum și un necesar al nevoilor lor, pentru că dvs să puteți alege ce dăruiți și cui dăruiți.
Nădăjduim să se alăture cât mai multe persoane acestui proiect, știind că orice bine cât de mic, făcut în această viață va fi răsplătit înzecit de Hristos, Stăpânul nostru atât aici, cât și dincolo, cu viață veșnică!
Cazuri :
Familia Alba: Mamă singură, bolnavă, crește 4 copii și un nepot. Trăiește din pensia de handicap, iar ocazional lucrează cu ziua pt a putea a avea mâncare la copii. Sunt zile în care mănâncă o singură masă pe zi, iar restul meselor ceai cu biscuiți. Din cauză că nu are cu cine să lase copiii mici, este refuzată la lucru cu ziua. ( Fata cea mare- minoră, victimă a traficului de persoane, are probleme psihice, are o fetiță de 1 an. Băiatul cel mare, probleme cardiace). Nevoi principale: alimente, articole de igiena, pampersuri, butelie iar în sezonul rece lemne.
Familia Gheorghe- 7 copii, între 2-16 ani. Doar tatăl lucrează. Copiii sunt sănătoși, curați, îngrijiți, buni elevi. Un copil e cu CES. Nevoi: alimente, rechizite, articole de igienă/curățenie, pampersuri.
Biserica mare
Cel mai important proiect al Bisericii noastre este construirea Bisericii de zid.
Proiectul Bisericii a fost realizat de doamna arhitect Elena Laszlo, după modelul bisericilor slave.
Proiectul este realizat pe plan pătrat, având spre est trei abside circulare iar pe naos o turla zveltă, acoperită cu o cupolă sferică alungită, de forma unui “bulb de ceapă”. Deasupra porticulului ce adăpostește intrarea în biserică se ridică “Zvonița.”
Construcția Bisericii a început în primăvara lui 2010, în 29 aprilie, de ziua pomenirii sfantului Amifilohie de la Poceaev, când s-au început lucrările pentru fundație și ridicare până la 4 m. Lucrările au continuat începând cu luna iulie 2012, iar în 2016 s-a finalizat construcția în roșu, inclusiv acoperișul cu învelitoare de tablă de inox verde și aurită, din Ucraina. Tot în 2016 s-au montat crucile, pe turlă și pe zvoniță. În perioada 2017-2020 s-au realizat lucrări importante precum ar fi: montarea geamurilor și a ușilor din lemn de stejar, instalația electrică, tencuieli interioare și exterioare, zugrăvirea exterioară a bisericii în alb și verde, instalația termică (încălzire în pardoseală), realizarea pardoselii din piatră naturală (marmură), realizarea iconostasului din lemn de stejar sculptat și a principalelor icoane de pe catapeteasmă.. Pe frontispiciul Bisericii, deasupra intrării, s-a executat o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus de la Poceaev, în tehnica mozaic.
În luna iulie 2020 s-au montat cele 4 clopote în Zvonită.