Google Translate

129740
Astăzi
Ieri
Viziatori săptămâna în curs
Viziatori săptămâna trecută
Viziatori luna în curs
Viziatori luna trecută
Total
68
130
198
129028
521
1933
129740

IP-ul dumneavoastră: 3.233.239.102
Server Time: 2020-04-06 15:42:29

Informați utile despre Sfântul Maslu

Ce este: Sfantul Maslu esteo Taina  a Bisericii prin care bolnavii se impartasesc de harul Sfantului Duh spre tamaduirea sufletului si a trupului. Credinciosii sunt unsi pe frunte si pe maini cu untdelemnul care s-a sfintit inainte.

Cine sunt primitorii? Primitorii sunt crestinii ortodocsi, care sufera de o afectiune a sufletului si a trupului.

Avem temei biblic ptr sfantul Maslu? Da. Sfanta Taina a Maslului a fost practicata inca din Biserica Primara. Invataminte despre cum sa se procedeze atunci cand crestinii se afla in suferinta gasim in epistola sfantului Apostol Iacov:" Este cineva în suferinta ? Sa se roage... Este cineva bolnav între voi ? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mântui pe cel bolnav si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)

Cand se savarseste ? Se poate savarsi oricand, la nevoie, indeosebi in zilele de post.

Unde se savarseste? Sfantul Maslu se savarseste, de obicei in Biserica dar, in cazuri speciale, cand bolnavul nu se poate deplasa, se poate savarsi si acasa sau la spital.

De cati preoti e nevoie ptr a se putea savarsi sfanta taina a maslului? Biserica prevede un numar minim de trei preoti, dar in situatii speciale poate fi slujit si de doi preoti.

Cum ne pregatim inainte? Crestinul este dator sa posteasca inainte, precum sa faca si o spovedanie cu luare aminte. Iar postul, unit cu spovedania si rugaciunea curata devin adevarate mijloace de refacere sufleteasca si vindecare trupeasca.

Ce aducem la biserica? LA Biserica se poate aduce ulei, faina, lumanari. Exista obiceiul ca din uleiul sfintit si faina sa se faca mici placinte care sunt consumate dimineata, pe stomacul gol, cu ce s-a luat intai anafura si aghiazma mica.