Google Translate

264279
Astăzi
Ieri
Viziatori săptămâna în curs
Viziatori săptămâna trecută
Viziatori luna în curs
Viziatori luna trecută
Total
157
52
209
263276
1906
3395
264279

IP-ul dumneavoastră: 18.97.14.81
Server Time: 2025-01-20 16:57:18

Informați utile despre Sfântul Maslu

Ce este: Sfântul Maslu este o Taină  a Bisericii prin care bolnavii se împărtășesc de harul Sfântului Duh spre tămăduirea sufletului și a trupului. Credincioșii sunt unși pe frunte și pe mâini cu untdelemnul care s-a sfințit înainte.

Cine sunt primitorii? Primitorii sunt creștinii ortodocși, care suferă de o afecțiune a sufletului și a trupului.

Avem temei biblic pentru sfântul Maslu? Da. Sfânta Taină a Maslului a fost practicată încă din Biserica Primară. Învățăminte despre cum să se procedeze atunci când creștinii se află în suferință găsim în epistola sfântului Apostol Iacov:" Este cineva în suferință ? Să se roage... Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)

Când se săvârseste ? Se poate savarsi oricând, la nevoie, îndeosebi în zilele de post.

Unde se săvârseste? Sfântul Maslu se săvârseste, de obicei, în Biserica dar, în cazuri speciale, când bolnavul nu se poate deplasa, se poate săvârși și acasă sau la spital.

De câți preoți e nevoie pentru a se putea săvârși sfânta taină a maslului? Biserica prevede un număr minim de trei preoți, dar în situații speciale poate fi slujit și de doi preoți.

Cum ne pregătim înainte? Creștinul este dator să postească înainte, precum să facă și o spovedanie cu luare aminte. Iar postul, unit cu spovedania și rugăciunea curată, devin adevărate mijloace de refacere sufletească și vindecare trupească.

Ce aducem la biserica? La Biserica se poate aduce ulei, făină, lumânări. Există obiceiul ca din uleiul sfințit și făină să se facă mici plăcinte care sunt consumate dimineața, pe stomacul gol, după ce s-a luat întâi anafură și aghiazmă mică.