Google Translate
Informați utile despre Botez
Ce este Botezul?Botezul este poarta dei intrare in crestinism. Prin botez,cel nou botezat devine membru al Bisericii, bucurandu-se de toate darurile pe care aceasta le ofera.
Cand se savarseste Botezul?In Biserica ortodoxa, botezul se savarseste inca din pruncie(de regula incepand cu a 40-a zi de la nasterea copilasului).
Este important sa acordam atentia cuvenita acestei mari Taine ale Bisericii noastre,si sa ne pregatim asa cum trebuie ptr ca pruncul nostru sa se impartaseasca de ea.
Randuiala Bisericii privind mama:
In a opta zi de la nastere, se cheama preotul acasa ptr a citi rugaciunile ptr inzdravenirea si sanatatea mamei,precum si pentru sanatatea si cresterea armonioasa a pruncului.Tot acum se face si rugaciunea ptr punerea numelui.
La 40 de zile de la nastere: mama va merge impreuna cu copilasul la Biserica, dupa ce s-a implinit perioada fireasca de curatie. Aici i se va citi mamei o randuiala specifica. Din acest moment, mama poate participa din nou la slujbele religioase.
Tot acum se face si randuiala imbisericirii pruncului.
Ce trebuie sa aducem la Biserica?
Atunci cand va pregatiti ptr botezul pruncului, trebuie sa pregatiti urmatoarele lucruri:
- cerificatul de nastere al copilului(copie)
- prosop de sters bebelasul
- prosop ptr preot
- panza de mir
- body, ciorapei, botosei
- costumas
- caciulita
- paturica
- pampers/servetele umede
- Lumanare de botez
Cine pot fi nasi?
De asemenea e important sa fiti cu luare aminte in alegerea nasului. Nasul trebuie sa fie o persoana ortodoxa, credincioasa.El este cel care face marturisirea de credinta in locul pruncului si cel care este dator sa vegheze ca micutul sa cunoasca invatatura bisericii, sa participe la sfintele slujbe, sa ajute parintii ca sa duca pruncul la impartasit.E important sa fie el insusi un model de vietuire crestina.
Nu pot fi nasi oamenii care nu sunt ortodocsi, care traiesc necununati (in desfranare).